Letartóztatás

2023.06.26. 16:20

Fél éve ítélték el az embercsempészt, most ismét próbálkozott

A román férfi, egy magyar rendszámú kisteherautóban 29 embert próbált Ausztriába juttatni.

kisalfold.hu

Illusztráció

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christian Bruna

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés tárgyában letartóztatásra tett indítványt azon román állampolgárságú férfival szemben, akit 2022 novemberében minősített embercsempészés miatt jogerősen 2 év 2 hónap szabadságvesztésre ítéltek.

A férfit korábban a Soproni Járásbíróság 2022. november 24. napján kelt és jogerős ítéletével embercsempészés bűncselekmény miatt 2 év 2 hónap szabadságvesztésre és 4 év kiutasításra ítélte azzal, hogy a szabadságvesztés fele részének letöltését követően feltételes szabadságra bocsátható. A bíróság az ítéletben az –  egy éve tartó – előzetes fogvatartás beszámításáról is rendelkezett. Az ítéleti tényállás szerint a férfi ekkor egy személyautóban 11 főt szállított, és csak hosszas üldözést követően sikerült őt rendőri ellenőrzés alá vonni.

A jelenlegi megalapozott gyanú szerint a 32 éves férfi 2023. június 20-án 29 főt szállított egy magyar rendszámú kisteherautóval az M1-es autópályán Ausztria irányába, amikor a rendőrök ellenőrizni akarták. A férfi amikor észrevette rendőröket nagy sebességgel, a forgalmi sávokat váltogatva próbált menekülni, de nekiütközött egy osztrák civil rendőrségi autónak, majd futva menekült tovább, de elesett, így a rendőrök elfogták.

Az ügyészség jelen ügyben a férfival szemben benyújtott letartóztatási indítványban a szökési kísérlet tényére és annak további veszélyére, az eljárás nehezítésének lehetőségére és a bűnismétlés fokozott valószínűségére hivatkozott.

A bíróság az ügyészség érveivel egyetértve egy hónapra elrendelte az elkövető letartóztatását. A végzés véglegessé vált. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában