Véres pénz buktatta le

2023.05.23. 20:06

Szökésben a szlovák vállalkozó győri gyilkosa - Három lehetséges elkövetőt elfogtak

A győri születésű S.G. az egyike azoknak, akik május 2-án Szlovákiában agyonlőtték Szűcs Tibor nagyvállalkozót. Szökésben van, fegyverrel rendelkezik.

kisalfold.hu

A holttestet Pápa mellett temették el, majd felgyújtották az áldozat Audiját és saját Peugeot-jukat.

Forrás: police.hu

Három embert elfogtak, a győri születésű S.G-t még körözik Szűcs Tibor meggyilkolt szlovákiai magyar vállalkozó ügyében, jelentették be a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Az elfogott három férfi szlovák állampolgár, közülük kettőt Szlovákiában, egyet Magyarországon vettek őrizetbe.

Rudolf Patka ezredes, a NAKA nyugati részlegének igazgatója elmondta: az áldozatot május 2-án ölték meg. A révkomáromi rendőrök kezdtek nyomozni fegyverrel való visszaélés miatt, majd május 8-án átvette a NAKA az ügyet, és előre megfontolt gyilkosság miatt nyomoznak. 

 

Az emberölésről és a nyomozás részleteiről, valamint a két rendőri szerv hathatós együttműködéséről a rendőrség Teve utcai székházában JUDr. Rudolf Patka ezredes, a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyugati részlegének igazgatója, Jeney Áron r. ezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) igazgatója, valamint Hiripi Gábor r. alezredes, a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály főosztályvezetője adtak tájékoztatást.
Forrás: police.hu

A szlovákiai Csicsón élő Szűcs Tibor nagyvállalkozónak május 2-án veszett nyoma. Annyit lehetett tudni, hogy a férfi az eltűnése előtt a Csicsóval szomszédos településre, Komáromfüssre ment az Audi Q7-es terepjárójával, hogy beszedje a bérleti díjat ottani albérlőitől. Ekkor látták őt utoljára, a ház előtt egy töltényhüvelyt és egy vértócsát találtak. 

Egy nappal később kapott a magyar rendőrség bejelentést arról, hogy Pápa közelében a szántóföldön egy autó lángol. Az autó annyira összeégett, hogy már csak az alvázszáma alapján tudták azonosítani a tulajdonosát, vagyis Szűcs Tibort. A kiégett Audi csomagtartójában egy hordót találtak. 

A porig égett Audi csomagterében egy 200 literes acélhordó volt a szakértők szerint égésgyorsító anyaggal, vélhetően benzinnel, ami robbanásszerűen lángba borította a járművet. Ebből már feltételezhető volt, hogy gyilkosság történt.
Forrás: police.hu

Az NNI május 5-én már emberölés miatt kezdett nyomozást, miután megállapították, Szűcs Audijával együtt mozgott Szlovákiából Pápa környékére egy magyar rendszámú Peugeot. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a vizsgálatban a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság is részt vett, mert a keresett autót térfigyelő kamera rögzítette egy téti benzinkúton

 

Az autót tulajdonosa S. G-nek adta kölcsön, aki ott vásárolt üzemanyagot, majd véres bankjeggyel, 20 euróssal fizetett. 

 

A véres bankjegy, ami Sárközihez vezetett.
Forrás: police.hu

A kocsit később Győrszentiván közelében felgyújtva találták meg. 

A kiégett Peugeot Győrszentiván közelében
Forrás: police.hu

A rendőrség szerint a gyilkosságot a felvidéki K. Erik és Sz. Ladiszláv követte el, S. G. közreműködésével, a komáromfüssői családi ház teraszán. Sz. Ladiszlávot május 12-én a rendőrök Magyarországon letartóztatták. Elfogása napján Magyarországon, egy elhagyatott, erdős területen, halottkereső kutya segítségével megtalálták a vállalkozó elásott holttestét is. Az áldozatot a tetoválásai és a ruhái alapján tudták azonosítani. 

Május 12-én – az NNI közlése szerint – Pápakovácsi határában a holttestkereső kutya találta meg az áldozatot elásva. A boncolás megerősítette, hogy erőszakos halált halt. Az NNI hamarosan el is fogta Sárközi magyar társát, G. S.-t, akit letartóztatott a magyar bíróság.
Forrás: police.hu

A negyvennégy éves S. G. veszélyes, fegyvere van, ezért senki ne próbáljon meg kapcsolatba lépni vele, mondta a sajtótájékoztatón Jeney Áron rendőrezredes, aki azt üzente a menekülő férfinak: minél hamarabb adja fel magát.

Módosítva május 26-án: miután a férfi feladta magát, teljes nevét a monogramjára írtuk át a cikkben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában