Tablettát kért, négy évet kapott

2023.04.21. 09:58

Le akarta fizetni a fegyőrt egy többszörös visszaeső a sopronkőhidai börtönben, ezért még tovább ülhet

Hivatali vesztegetés büntette miatt jogerősen négy év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy fogvatartottat, aki a sopronkőhidai börtönben tiltott szerhez szeretett volna jutni, amiért pénz ígért egy körletfelügyelőnek - tudatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A férfi szabadságvesztését töltötte a soproni büntetés-végrehajtási intézetben, amikor  2020. július 6-án a körletfelügyelőtől azt kérte, hogy hozzon be neki „gyúrós gyógyszert”, amiért cserébe százezer forintot ígért neki. 
A körletfelügyelő ezt visszautasította, és azonnal jelentette az esetet az elöljárójának. 

A férfi azzal, hogy pénzzel hivatalos személyt akart rábírni arra, hogy kötelességét megszegve tiltott szert vigyen be neki a büntetés-végrehajtási intézetbe, bűncselekményt követett el. A Győri Törvényszék a férfit hivatali vesztegetés bűntette miatt 4 év fegyházbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, azt is, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. 
Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és a védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek. 

A Győri Ítélőtábla április 20-án kihirdetett határozatában a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértett, a többszörös visszaeső férfi büntetését nem enyhítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában