Újabb felvonás

2023.04.25. 17:27

Folytatódik a győri énekes tárgyalása -  F. Dávid tisztára akarja mosni a nevét - fotók

Folytatódott kedden a Győri Járásbíróságon a több mint 300 millió forintos csalással vádolt győri énekes tárgyalása. Februárban részletes vallomást tett F. Dávid. Ahogy kedden, úgy a hét többi napján is, ezzel kapcsolatban tesznek fel neki kérdéseket. Az ügyben idézett tanúkat csak később hallgatja meg a bíróság.

Simon Roberta

Több mint 300 milliós csalással vádolják - F. Dávid szeretné tisztára mosni a nevét. Fotó: Csapó Balázs

- Az egyetlen hibám, hogy túl gyorsan akartam fejlődni. Utólag már tudom - vallotta be F. Dávid, a győri autókereskedő vállalkozásával kapcsolatban. A vádlott szerint sikeres volt a vállalkozása, jó üzleteket kötött, egyre több pénzt keresett. Ezt látva egyre többen akartak ebből nyerészkedni, befektetésekkel. - Mindig is megfelelni próbáló srác voltam és vagyok. Be akartam bizonyítani, hogy kellő munkával és szorgalommal fel lehet építeni egy sikeres vállalkozást a nulláról. Nem tudtam volna annyi autórendelést teljesíteni, ha nincsenek befektetők - mondta el az énekes.

Kamatos kamat

Az első ügyészi kérdéskor szünetet kért a vádlott és védője egyeztetés okán. Dr. Kaposi Gergely ügyvéd azt tanácsolta védencének, hogy ne válaszoljon az ügyészi kérdésekre, mert álláspontja szerint ellentétes a vád és védelem hozzáállása. A tárgyalás elején kiderült az is, hogy két, ügyben is érintett céggel tárgyalásokat, egyeztetéseket folytatnak. Így a velük kapcsolatos vádpontokat nem érintik egyelőre. 

F. Dávid szerint akikkel a vállalkozását indította, kihátráltak mögüle. S akik tartozást követelnek rajta, azok közül legtöbben a kamatos kamatot kérik, mert a tőke már rég megtérült állítása szerint. Megemlítette, hogy az egyik feljelentőben hatalmasat csalódott, ugyanis egyik legjobb barátjának, sőt családtagjának tekintette.

"Mint a horgászat"

 - Az autókereskedés kiszámíthatatlan, mint a horgászat: egyszer jól megy, egyszer kevésbé. Ezért is fizettem hol, többet, hol kevesebbet Istvánnak - fogalmazott Dávid, aki tartozása törlesztése miatt még testvére egyik telkét is a férfi nevére íratta.

- Tudta, mire adja a pénzt, s hogy milyen üzleti kockázatokat rejt. A másik nagy hibám, hogy nagyobb zseninek gondoltam magam, mint ami vagyok és azt hittem, fejben tudom tartani, kivel hogyan állnak a kifizetések. Megbíztam bennük, hogy ők becsülettel vezetik és nem vágnak át - fejtette ki a vádlott, akitől azt is megtudtuk, volt, hogy fellépéseiből finanszírozta a vállalkozását, de megesett, hogy telefonkészülékkel fizette ki a befektető nyereségét.

Késsel fenyegették?

Az egykori megasztáros azt is állítja, hogy fegyverrel és késsel fenyegették meg, hogy tartozáselismerő nyilatkozatokat írjon alá. Arra a bírói kérdésre, hogy ekkor miért nem tett feljelentést, azt válaszolta, hogy barátjának hitte a férfit, s a barátaival ő ilyet soha nem tenne. Majd hozzátette: hatalmasat csalódott Istvánban, de a végsőkig harcolni fog az igazáért, hogy tisztára mossa nevét. 

- Mindenkit megtévesztettek. De engem nem tudnak megfogni, mert én nem hazudok! Szívből imádkozom a rosszakaróimért. Majd Isten dönt a fejük felett - hangoztatta a bíróságon F. Dávid.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában