Akár 4,5 évet is kaphatnak

2023.03.07. 08:12

Bíróságon a 3 tinédzser, akik összevertek egy 21 éves fiatalt Győrben - videó

Vádat emeltek három fiatal ellen, akik egy győri szórakozóhely előtt vertek össze egy fiatalembert.

kisalfold.hu

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség

Fotó: képernyőkép

A vádirati tényállás szerint a  16, 17, 18 éves vádlottak és a 21 éves sértett is ugyanazon a győri szórakozóhelyen voltak 2022 februárjában, ahol szórakoztak, és mindannyian fogyasztottak alkoholt.

A hajnali órákban aztán a szórakozóhely melletti területen szóváltásba keveredtek és a körbevették a sértettet, akit lökdösni kezdtek, majd a földre is vitték. Hármójuk közül az egyikük fejbe, másikuk pedig hasba rúgta a földön fekvő fiatalt, aki ezután csak segítséggel tudott felállni és szédelegve mozgott. A vádlottak pár perc múlva visszamentek hozzá, és egyikük ismét megrúgta, majd egy másik olyan erősen ütötte arcon, hogy a sértett újra elesett.

A bántalmazás következtében a fiatalember 6-8 hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a fiatalkorú vádlottak ellen súlyos testi sértés, és csoportosan elkövetett garázdaság miatt emelt vádat. A halmazati szabályokra figyelemmel akár négy és fél évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

A nyomozást a Győri Rendőrkapitányság rendőrei végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában