Mentés a zenekari árokból

2023.02.16. 16:10

Tűz volt a győri színházban - szerencsére csak szimulálták a vészhelyzetet - fotók

Győri Nemzeti Színházban tartott szituációs gyakorlatot a katasztrófavédelem. A győri, a pannonhalmi és a lébényi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vett részt a csütörtöki akción.

kisalfold.hu

Fotók: Katvéd

A sérült személy mentését, hordágyra rögzítését, valamint a zárt, füsttel telítődött helyiségben való mozgatás szakszerű végrehajtását gyakorolták korlátozott látási viszonyok között. A gyakorlat célja, hogy az épület sajátosságait megismerve, egy esetleges tűzeset során a szakemberek minél hatékonyabban, gyorsabban és biztonságosabban tudják végrehajtani feladataikat.

Az elképzelt szituáció szerint a színház „alsó színpad raktárában” két ember karbantartási munkálatokat végzett, amikor a színpad mozgatását biztosító villanymotorok közül az egyik rövidzárlatos lett és egy szikra az ott tárolt nagy mennyiségű papírt meggyújtotta.

A tüzet az egyik karbantartó észlelte, aki még időben ki tudott menekülni a bejárati ajtón keresztül, azonban a másik karbantartó a tűz gyors terjedése miatt már csak a zenekari árok felé tudott menekülni. A műszaki ügyeletes a tüzet észlelve éppen a zenekari árok padozatát mozgatta, amely a menekülő kezét beszorította. A tűzoltók felkutatták a sérültet a füsttel teli, labirintus-szerű épületben, rögzítették a hordágyon és biztonságos helyre vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában