Feljelentőből vádlott

2023.02.28. 07:42

Közel félmillió forint ellopásával vádolta meg saját anyját egy fiatal - Hazudott a csornai rendőröknek

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatallal szemben, aki valótlanul azt állította feljelentésében, hogy édesanyja ellopta a pénzét. Később beismerte, hogy azt ő költötte el a barátnőjével.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A vádirati tényállás szerint a 17 éves fiú 2021 februárjában a Csornai Rendőrkapitányságon feljelentette édesanyját, mert állítása szerint ellopta 420 000 forintját.

A fiú feljelentése szerint miközben aludt, édesanyja bement a szobájába és a párnája alatt lévő övtáskájából kivette a pénzt és azzal távozott, és még aznap éjszaka az ingatlanból is elköltözött. A feljelentés alapján nyomozás indult, ennek keretében gyanúsítottként hallgatták ki az édesanyát, aki tagadta a az ellene felhozott vádakat. Végül a fiú folytatólagos tanúkihallgatása során elismerte, hogy a pénzt nem édesanyja lopta el, hanem azt a barátnőjével ő költötte el. Erre figyelemmel az anya elleni eljárást megszüntette a rendőrség, a fiatal ellen pedig az ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád miatt emelt vádat. Ennek a büntetési tétele öt évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben a nyomozati munkát a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában