Közúti ellenőrzések

2023.02.14. 10:42

Fokozott ellenőrzések várhatók Komárom-Esztergomban

Komárom-Esztergom vármegyében emelkedett az ittas vezetők száma, a rendőrség továbbra is kiemelt figyelmet fordít az ellenőrzésükre.

kisalfold.hu

Az elmúlt időszakban Komárom-Esztergom vármegyében nőtt az ittas járművezetők száma. A rendőrök több járművezetővel szemben intézkedtek, akik a vezetés előtt szeszes italt fogyasztottak. A rendőrség ismételten felhívja a figyelmet a közúti közlekedési szabályok mindenkori betartására, hiszen aki ittas állapotban gépjárművet vezet, akár több százezer forintos bírságra és a járművezetéstől való eltiltásra is számíthat!​ 
A közlekedési baleseteket előidéző okok között az ittas járművezetés kiemelt veszélyforrás, ezért a közlekedők a rendőrkapitányságok illetékességi területén a közeljövőben is számíthatnak ellenőrzésekre. Ezenkívül kiemelt szerepet kap a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a biztonsági öv használata nélkül jelentősen megnőhet a súlyos vagy akár halálos sérülések kockázata. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában