A bíróságon zárul az ügy

2023.01.31. 10:57

Videón mutatjuk a durva győri büntetőfékezést - az egyik fél megállt, kiugrott a kocsiból, a másik játékpisztollyal mutogatott

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfi ellen, aki a közlekedési konfliktus során indokolatlanul, hirtelen fékezett a mögötte haladó „megleckéztetésére”.

kisalfold.hu

Fotó: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség

A vádirati tényállás szerint a 38 éves férfi 2022 júliusában, az esti órákban Győrben közlekedett járművével, mikor nehezményezte az előtte haladó sebességét, úgy érezte feltartja őt.

Ezért a másik sávban a sértett által vezetett autó mellé hajtott és gesztikulálva kérte számon a vélt akadályozást. A 37 éves sértett sem reagált jól a helyzetre, a kisgyermeke autóban tartott játékpisztolyát mutatta fel a terheltnek. A vádlott ettől még ingerültebb lett, megelőzte a sértettet, elé hajtott, majd a vészvillogót használva vészfékezett, ezzel kényszerítette megállásra a sértettet, miközben a mögöttük haladó jármű is csak a forgalomtól elzárt területen keresztülhajtva tudta kikerüli az előtte megálló autókat.

A vádlott ki is szállt autójából, de a sértett ekkor kikerülte és elhajtott a helyszínről. A vádlott a sértett után indult, és egészen a rendőr-főkapitányság épületéig üldözte a sértetett. A felek kölcsönös fenyegetőzésének az épületből kijövő rendőrök vetettek véget. A sértett által vezetett járműben utazott várandós felesége is, a hirtelen fékezésre a járműben lévő tárgyak a földre estek, de ütközés, személyi sérülés nem történt.

"A sértett és vádlott szóváltása miatt a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett, míg a vádlott ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat. A bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés, és az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni" - közölte portálunkkal a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában