Magyar rendszámmal

2023.01.18. 14:25

Kerítésnek hajtott, oszlopot döntött a bedrogozott embercsempész Hegyeshalomban

kisalfold.hu

Forrás: police.hu

Hegyeshalom belterületén akartak ellenőrizni január 17-én 9 óra körül a határrendészek egy magyar rendszámú gépkocsit, aminek a vezetője menekülni próbált. Amikor a Fő utcában a Széchenyi út kereszteződéséhez ért, feltehetően gyorsan hajtott ahhoz hogy be tudja venni a kanyart, ami miatt nem tudta uralni az autót, és megcsúszott. Letért az úttestről és először egy Fő utcai ingatlan kerítésének ütközött, majd egy „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát kidöntve a Széchenyi úton parkoló két személyautónak csapódva állt meg. A sofőr ezután kiugrott az autóból és gyalog próbált meg elmenekülni, azonban a rendőrök néhány száz méter után elfogták. Az eset során személyi sérülés nem történt - közölte a rendőrség.

A sofőr igazoltatásakor az egyenruhások megállapították, hogy a 23 éves szír férfi 8 - magát afgán állampolgárnak valló - személyt akart Ausztria területére juttatni. A szír férfinél annak a gyanúja is felmerült, hogy kábítószer hatása alatt ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott drogteszt igazolt. Az utasai nem tudták személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni. A hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A közúti közlekedési baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A szír állampolgárral szemben embercsempészés bűntettének gyanúja, és kábítószer birtoklása vétsége miatt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában