Meglepetéssel készülnek az év végén

2022.12.15. 14:45

Ünnepi állománygyűlést tartottak a rendőrségen Sopronban - mutatjuk a díjazottakat - galéria

Ünnepi állománygyűlést tartottak a Soproni Rendőrkapitányságon csütörtök délelőtt, ahol a rendőrség munkatársainak kiemelkedő teljesítményéért elismeréseket adtak át.

Papp Fanni

Pillanatkép a soproni ünnepi állománygyűlésről. Fotók: Szalay Károly

Erős évet zárhat a Soproni Rendőrkapitányság idén, ugyanis azon túl, hogy átvehette a Rendészeti Integrált Központot még az "Év Rendőrkapitánysága" címet is kiérdemelte. Az év végi ünnepi állománygyűlésen köszöntötték a meghívott kollégáikat, amin részt vett Herczeg Zoltán rendőr alezredes mellett Farkas Ciprián polgármester és Simon István alpolgármester, illetve a Tanulmányi Erdőgazdaság vezérigazgatója, Sándor Gyula.

- A Soproni Rendőrkapitányság és az önkormányzat együttműködése kiváló és példaértékű. Minden évben több millió forinttal támogatjuk a munkájukat, amiből időnként jut a rendőri állomány jutalmazására is! Azt a magas szintű munkát, amit ők végeznek a város közbiztonságában igazolódik vissza. Az idei esztendőben a Soproni Rendőrkapitányságot korszerű és országos szinten egyedülálló épülettel, a Rendészeti Integrált Központtal is támogatta a kormány és az önkormányzat. Itt modern környezetben a rendőrkapitányság és a katasztrófavédelem egy helyen látja el azokat a feladatokat, amik a polgárok biztonságát szolgálja - mondta köszöntőjében Farkas Ciprián.

A Tanulmányi Erdőgazdasággal is szoros együttműködésben van a soproni rendőrség. - Örülünk annak, hogy a Tanulmányi Erdőgazdaság is részt vehet az ünnepi állománygyűlésen, hiszen a rendőrkapitányság nem csak a városban tevékenykedik, hanem a környékén is. A TAEG Zrt. közel húszezer hektárnyi területet kezel, ennek minden feladatával.

Az ország második leglátogatottabb parkerdeje a Sopron környéki. A rendőrség pedig fontos partner abban, hogy a város külterületein kellően kiszolgáljuk a lakosság minden igényét, és ha baj van, mi is tudjunk kihez fordulni - mondta el Sándor Gyula. Hozzátette, az együttműködés régóta fennáll, de tavaly találta meg a két szervezet azt a közös hangot, amivel még jobban felerősödött a közös munka. - Reménykedünk abban, hogy ez egy felfelé ívelő együttműködés, amit mindig próbálunk szorosabbra fűzni és magasabb színvonalra emelni. Az erdőben is előfordulnak szabálysértések, mint az orvvadászat vagy falopás, aminek megelőzésében a rendőrség fontos partner.

Az elismerések átadása után a Soproni Rendőrkapitányság kis meglepetéssel is készült a jelenlevőknek. Bemutatták az idei évben készült kisfilmjüket, melyben betekintést adnak az érdeklődőknek a rendőrség munkájába a leghűségesebb városban. A kisfilm hamarosan a lakosság számára is megtekinthetővé válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában