Már korábban is próbált ölni

2022.12.01. 12:06

Letartóztatták azt a férfit, aki baltával fenyegetett meg rendőröket Győrújbaráton - Videó

kisalfold.hu

Forrás: Ügyészség

Azt írták, hogy egy nő még november 25-én 21 óra körül tett bejelentést a rendőrségen, miszerint a fia be akarta rúgni a házának ajtaját, ami miatt veszélyben érezte magát.

A helyszínre érkező rendőrök - akik a bejelentőtől azt is megtudták, hogy a 30 éves férfi kiszámíthatatlan mentális állapotú, egyúttal édesapja ellen korábban élet elleni bűncselekményt követett el - a ház kapujánál vették észre az elkövetőt, aki egy baltát tartott a kezében. A rendőrök felszólították a férfit, hogy tegye le a baltát, de ő csak ment tovább feléjük és azt üvöltözte „takarodjatok innen, különben meg fogtok halni”. Amikor már csak tíz méterre volt a rendőröktől, a baltát fejmagasságba tartotta, és azt üvöltötte, hogy "lőjetek, akkor is megöllek benneteket" és futni kezdett a rendőrök felé. Már csak nagyjából 5 méter volt közte és az egyenruhások között, amikor az egyik rendőr figyelmeztető lövést adott le.

Ezután a rendőrök folyamatosan hátráltak, miközben a férfi baltával a kezében követte őket, és megölésükkel fenyegetőzött. Időközben erősítés is érkezett, akiket a férfi szintén fenyegetett, de amikor látta a fölényüket, hátrálni kezdett.

Mivel a férfi továbbra sem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, végül ellenszegülésének megtörése érdekében elektromos sokkolót és testi kényszert alkalmaztak vele szemben, és elvették tőle a baltát.

A bíróság az ügyészség indítványára a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását, – aki a jelen bűncselekményt visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, egy hónapi időtartamra elrendelte - áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában