Közúti veszélyeztetés a vád

2022.11.22. 08:56

Hajszálon múlott a baleset - Az M1-esen ijesztett rá egy 82 éves házaspárra a sietős sofőr - videó

A sofőr felháborodott az előtte haladó közlekedésén, ezért ijesztett rá a 82 éves német párra.

Forrás: Ügyészség

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 45 éves férfi 2021 nyarán haladt az M1-es autópályán Budapest irányába, a belső sávban, úgy, hogy a járműben a munkatársait is szállította. A belső sávban utolérte az előtte haladó 82 éves német sértett által vezetett járművet, melyben utasként a sértett 82 éves felesége tartózkodott.

A vádlott felháborodott azon, hogy a kamiont előző sofőr miatt lassítania kell, ezért nagyon közel ment az autójához, és többször rá is villantott a fényszóróval. Mikor a német férfi befejezte az előzést, és visszatért a külső sávba a vádlott mellé hajtott és hirtelen a másik autó felé kormányozta járművét.

Az idős sofőr ettől megijedt, fékezni kezdett, ami miatt a korábban megelőzött kamion is fékezni kényszerült. A férfi ijedtsége miatt ráadásul még félre is kormányozta az autóját, kihajtott a külső sávba, ahol szintén egy kamion közlekedett, ami ki akart hajtani az autópályáról.

Baleset végül nem történt, de a vádlott magatartása miatt a többi közlekedő testi épsége is veszélybe került.

Az elkövető ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat, vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a közúti járművek vezetésétől is tiltsa el a bíróság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában