Bűnügy

2022.10.11. 14:08

Részeg utas ütötte meg a buszsofőrt Tatabányán - videó

Nem volt jegye, ezért akarta leszállítani a sofőr.

Forrás: Ügyészség

A vádirat szerint a tatabányai buszra az elkövető március 27-én felszállt, ám a sofőr felszólítása ellenére menetjegyet nem vett, bérletet sem mutatott fel. A férfi a buszban leült, a sofőr pedig odament hozzá és  felszólította arra, hogy szálljon le a járműről - írja az Ügyészség.

Az elkövető a sofőrt szidalmazta, aki a férfit az ülésről felállította és leszállította. Amikor a sértett a vezetőfülkéhez ment, az ittas férfi visszamászott a buszba. A férfi a sofőrt tovább szidalmazta, a jobb karjára ütött, a mellkasánál meglökte. A férfi egy utassal is vitázott, akit leköpött, eközben az utast és az elkövetőt egymástól távol tartó sofőr karjára ismét ráütött. Végül a férfi leszállt a buszról, miközben az ajtóban álló sofőr felé rúgott.  Ezután ismét visszament a buszba, és megpróbálta lefejelni a sofőrt, aki a busz ajtajait bezárta, hogy a férfi a rendőri intézkedésig ne tudjon elmenni. Ekkor a férfi az ajtóba is belerúgott kétszer.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett férfit végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, magatartási szabályként írja elő, hogy vegyen részt szociális készségfejlesztő tréningen.

Videó itt >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában