Bűnügyi felügyelet

2022.10.15. 11:53

Nyomkövetőt kapott az osztálytársa megölésével fenyegetőző Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb négy hónap időtartamra (2023. február 15-ig) elrendelte a társa megölésével fenyegető 16 éves gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

kisalfold.hu

Az ügyész a gyanúsított személyi körülményeire - tankötelezettségére - tekintettel letartóztatás helyett a bűnügyi felügyelet elrendelésére tett indítványt. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett és a 16 éves gyanúsított bűnügyi felügyeletének elrendelését indokoltnak látta figyelemmel a cselekmény tárgyi súlyára, valamint annak érdekében is, hogy a gyanúsított az előkészített cselekmény ne vigye véghez.

A bűnügyi felügyelet végrehajtását a bíróság nyomon követő technikai eszköz biztosításával rendelte el. A bíróság döntésének megfelelően a gyanúsított a bűnügyi felügyelet időtartama alatt a lakóhelyéül szolgáló ingatlanát csak külön engedéllyel hagyhatja el.

A döntést az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált - olvasható a győri törvényszék szombati közleményében.

Korábban írtuk


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában