Bűnügy

2022.10.13. 13:06

Két férfit megölt egy 19 éves lövöldöző egy pozsonyi melegbár előtt

Az elkövetőt később holtan találták.

MTI

Illusztráció: Pixabay

A 19 éves fegyveres a támadás előtt az interneten jelezte, hogy mire készül, és a lövöldözés után feltehetően öngyilkosságot követett el. A Twitteren és egy másik csatornán gyűlölködő üzeneteket tett közzé szexuális kisebbségekkel szemben, illetve közölt egy homofób és neonáci hangvételű "kiáltványszerűséget" is - írta a Sme.sk hírportál.

Csütörtök reggelre ezek a fiókok már nem voltak elérhetők. A rendőrség a folyamatban levő nyomozásra hivatkozva nem erősítette meg, hogy a szóban forgó profilok valóban az elkövetőhöz tartoztak.

Szemtanúk szerda este mintegy tíz lövést hallottak a helyszínen. A Joj televíziónak egyikük azt mondta, a támadó körültekintően célzott fegyverével, mielőtt tüzet nyitott az emberekre.

A Dennik N című lap azt írta, hogy a támadó a melegbár két vendégét lőtte agyon, és egy ott dolgozó felszolgálót sebesített meg.

A vérengzés után a helyszínről elmenekült, a rendőrség csütörtök reggel jelentette be, hogy azonosították és holtan találták a gyilkost.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában