Sáráspusztai kiképzőbázis

2022.09.26. 12:20

Vizsgáztak az önkéntes tűzoltók Győrben

Vizsgáztak a hétvégén az önkéntes egységek a tűzoltók győri sáráspusztai kiképzőbázisán.

kisalfold.hu

Fotó: Katasztrófavédelem

A csörlőkezelői megmérettetésen a Győr-Moson-Sopron megyei Rajkai Önkéntes Tűzoltó, Polgárőr és Természetőr Egyesület mellett a Vas megyei Őrség-Goricko-Raab Mentőcsoport Egyesület, a Komárom-Esztergom megyei Bábolnai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Veszprém megyei Bakonyi Önkéntes Műszaki Mentő Egyesület vett részt.

Az elméleti tudást felmérő tesztírás után gyakorlatban adtak számot olyan eszközök működtetéséről, mint a VW Amarok és a Polaris Quad csörlőszerkezete, melyeket az elmúlt években pályázhattak az önkéntes mentőszervezetek. A járművek biztonságos és teljes körű használatában való jártasságukat a BM Katasztrófavédelmi Oktatási Központ vizsgabizottsága értékelte.

Az eszközök nagyban segítik a katasztrófavédelmi szakemberek munkáját olyan terepen történő felderítéskor vagy mentéskor, amikor nagyobb szerekkel megközelíthetetlen a terület. Jól bírják a nehéz terepviszonyokat, gyorsak, használhatóak homokzsákok szállítására. Tíz évvel ezelőtt kezdeményezte a katasztrófavédelem az önkéntes csoportok megalakítását és működésük kereteinek megteremtését. A csapatok ma már jól kiegészítik a hivatásos katasztrófavédelmi egységek munkáját. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában