Egy napos ellenőrzés

2022.09.27. 17:03

22 gyorshajtót kapcsoltak le a rendőrök a 83-as főúton

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, a Győri Rendőrkapitány közlekedésrendészeti szakemberei Veszprém megye rendőreivel összehangoltan a „Lavina” elnevezésű fokozott ellenőrzését hajtották végre a 83-as számú főúton hétfőn.

A rendőrség felvétele

A sebességtúllépések megelőzése és a gyorshajtók kiszűrése érdekében a sebességmérések láncszerű, gördülő jelleggel történő végrehajtására került sor. A sebességellenőrzési helyek egymáshoz viszonylag sűrűn, a főút teljes hosszára, annak meghatározott szakaszára összpontosultak - közölte a rendőrég kedden.

A „Lavina” során a rendőrség nemcsak a sebességtúllépések ellen lépett fel, hanem ellenőrizve lett többek között a járművezetők vezetésre alkalmassága, ittassága és a passzív biztonsági eszközök használata is. Az egyenruhások az akció során kettő esetben helyszíni bírságot és egy esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint 26 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely során nem mutatott pozitív eredményt a műszer.

Egy személy járművezetés eltiltás hatálya alatt vezette gépkocsiját, így vele szemben büntetőeljárást indított a Győri Rendőrkapitányság.  

A baleseti statisztikák szerint a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás.

Sebesség túllépése esetén a többszörösére nő a féktávolság, a járművezetőnek sokkal kevesebb ideje marad egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor jelentősen megnövekszik a reakcióidő alatt megtett út is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában