Megrendelésre nyomtattak

2022.07.15. 16:36

Összehangolt akcióban fogták el a győri pénzhamisítót és társait

Egy férfi hamisította, társai pedig szervezték az üzletet. Eurót lehetett náluk rendelni.

kisalfold.hu

Forrás: police.hu

A győri rendőrök arról szereztek információt, hogy egy helybéli férfi Győrben eurót hamisított többféle címletben és adta el azokat az elmúlt hónapokban. A rendőrkapitányságon júliusban indítottak nyomozást, hogy beazonosítsák az elkövetőt és társait. 

A rendőrség közleménye szerint, a begyűjtött adatok alapján szorult a hurok az illegális üzletet folytató férfi és társai körül, majd július 14-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság rendőrei közösen két helyszínen, ugyanazon időben összehangolt akciót szerveztek az elfogásukra.

Az egyenruhások a 44 éves győri férfit és élettársát Nyúlon közúti ellenőrzés során állították meg, majd házkutatást tartottak a győrújbaráti otthonukban. Ott különböző félkész, illetve kész hamis bankjegyeket, speciális papírokat, hologramos matricákat, különböző címletű euró dombornyomókat, illetve hamis okmányokat, köztük angol és szlovák vezetői engedélyt, és különböző tagsági igazolványokat foglaltak le.

Forrás: police.hu

A hamis eurókat egy 17 éves fiatalember adta el. Őt a lakcímén, Láziban fogták el, miközben épp három - egy 26 éves győri, egy 39 éves celldömölki és egy 49 éves pápai - férfival bonyolította le az üzletet. Az elfogást követően nála is házkutatást végeztek a rendőrök, ahol különböző nagyobb címletű hamis eurós bankjegyeket foglaltak le.

A kutatások során az intézkedők kábítószergyanús anyagokat, maroklőfegyvereket és éles lőszereket is találtak, amiket szintén lefoglaltak. A rendőrkapitányságon kábítószer birtoklásának vétsége, és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt további eljárások indulnak.

A Győri Rendőrkapitányságon mind az öt férfit a nyomozók folytatólagosan elkövetett pénzt forgalomba hozatal céljából utánozva vagy meghamisítva elkövetett pénzhamisításának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában