Nem menekült meg a börtöntől

2022.06.28. 18:37

Másnak adta ki magát, és így élte bűnöző életét - Győrben vádat emeltek ellene

kisalfold.hu

Illusztráció / Pixabay

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki azért, hogy ne kelljen börtönbe mennie, felvette másnak a személyazonosságát. Tizenhat újabb bűncselekményt követett el, így lepleződött le. 

A jelenleg 54 éves férfi 2008-ban vette fel egy másik férfi személyazonosságát, hogy a vele szemben kiszabott nyolc hónap szabadságvesztést elkerülje.

Okmányokat készíttetett magának, új nevén megházasodott és gyermeke is született. 2019-ben holtnak nyilvánították, 2017-ben azonban garázdaság vétsége miatt megindult bűnügyben tanúként kihallgatták. 2019-ben szabálysértési eljárás indult ellene, majd a rá következő évben egy üzletben bántalmazott egy vásárlót, illetve segítségnyújtás elmulasztása miatt is gyanúsítottként hallgatták ki, amikor új személyazonosságát használta. 

A megadott adatok nem egyeztek a közhiteles nyilvántartásokban lévőkkel, az eltérésre fény derült. A férfitől lefoglaltak egy működőképes lőfegyvert és 183 darab hozzá tartozó lőszert. Akár 12 évet is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában