baleset

2021.10.08. 06:42

Oszlopnak hajtott egy embercsempész Gönyűn – fotó

A járművezető a rendőröket látva gyorsított, majd letért a pályáról és az 1-es számú főúton közlekedett tovább, azonban Gönyűnél a vizes aszfalton megcsúszott, majd egy oszlopnak hajtott

kisalfold.hu/police.hu

Fotó: A rendőrség felvétele

Az egyenruhások – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – október 8-án 3 óra 35 perckor az M1-es autópályán egy osztrák rendszámú gépkocsit akartak ellenőrizni. A járművezető a rendőröket látva gyorsított, majd letért a pályáról és az 1-es számú főúton közlekedett tovább, azonban Gönyűnél a vizes aszfalton megcsúszott, majd egy oszlopnak hajtott – közölte pénteken a rendőrség.

Fotó: A rendőrség felvétele

A 29 éves szerb gépkocsivezetőt a járőrök elfogták, mivel kiderült, hogy a járművében tíz migráns tartózkodott, akiket illegálisan akart Ausztriába szállítani.

A külföldi utasok okmányokkal nem rendelkeztek – magukat afgán állampolgárnak vallották – és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták igazolni. A balesetben közülük hárman megsérültek, őket a mentők kórházba vitték. Társaikat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A 29 éves szerb sofőr előállítása a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van. Ellene a nyomozók embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában