szeszcsempészek

2021.10.08. 15:16

5025 liter alkoholt semmisítettek meg hazánkban – a NAV Nyugat-Magyarországon csapott le a csalókra

A közelmúltban semmisítették meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai által Nyugat-Magyarországon lefoglalt alkoholtermékeket. Az ismeretlen eredetű italokból a folyamat végén biogáz lesz, ami hőenergiaként hasznosul.

kisalfold.hu

Budapest, 2020.06.26. Pénzügyőrök bemutatója Budapesten a NAV Bevetési Igazgatóságának kutyakiképző központjában Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet

Fotó: Kurucz Árpád

A pénzügyőrök az elmúlt időszak ellenőrzésein mintegy hétszáz esetben foglaltak le ismeretlen eredetű alkoholt Nyugat-Magyarországon. A lefoglalt jövedéki termékeket kötelező megsemmisíteni, ha birtoklásuk nem szabályszerű.

Az eljárás megindításától kezdve a NAV folyamatosan felügyeli a lefoglalt szeszt, kizárva az esetleges visszaélést. Az alkoholtermékek egy központi áru- és bűnjelraktárba kerülnek, majd idővel elrendelik megsemmisítésüket.

Az idén január és augusztus között lefoglalt termékek megsemmisítése elegyítéssel kezdődött, 30 pénzügyőr a különböző palackokban, üvegekben tárolt alkoholt nagy tartályokba öntötte össze, majd hatósági zárral látták el azokat. Emellett gondoskodtak a palackok szelektálásáról is, figyelve az újrahasznosításra. A tartályokban lévő alkoholt a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt-nél szennyvíziszappal keverték, elérve a végleges megsemmisítést.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. telephelyén az 5025 liter alkohol szennyíziszappal történő elegyítését követően, rothasztó tartályokba került, majd egy hosszas biológiai folyamat során biogáz lesz belőle és hőenergiaként hasznosul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában