Megbilincselve próbált elszaladni

2021.09.15. 17:22

Meg akart szökni egy román embercsempész a Győri Járásbíróságról

Szökni próbált egy román állampolgár a tárgyalása elől a Győri Járásbíróságról szerdán – tájékoztatta lapunkat Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője.

kisalfold.hu

A román férfi a gyanú szerint 26 illegális bevándorlót akart Ausztriába szállítani. Szerdán azért vitték a győri járásbíróságra, hogy elrendeljék a letartóztatását. A férfi az ülés megkezdése előtt, a harmadik emeleti tárgyalóterem előtt kirántotta a vezetőszárt az őt kísérő rendőr kezéből és a főlépcsőn át megpróbált kijutni az épületből. Az egyik első emeleti irodában dolgozó tisztviselő hallotta, hogy bilincs csörög és fut valaki le a lépcsőn. Kiabálni kezdte, hogy „fogjátok meg” és a szökésben lévő férfi után futott, akit aztán a földszinti kijáratnál a bíróság teremőrei tartóztatták fel.

A járásbíróság a szökési kísérlet után elrendelte a férfi letartóztatását, amelyet a gyanúsított tudomásul vett, így az végleges.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szeptember 12-én közölte, hogy a férfi egy lengyel rendszámú kisteherautóban szállította a magukat bangladesi, indiai, pakisztáni és afgán állampolgárnak valló külföldieket, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A rendőrök az M1-es autópályán Nagyszentjános közelében állították meg az autót, amely Ausztriába tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában