Kékfény

2021.05.08. 17:19

15 évet kapott a brutális apa, aki szexuálisan bántalmazta két lányát és nevelt fiát Komárom-Esztergom megyében

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség három rendbeli szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki több éven át rendszeresen kényszerítette a nevelt gyermekét, valamint két lányát szexuális cselekmény elvégzésére. A Tatabányai Törvényszék ítéletet hozott.

kisalfold.hu

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi Komárom-Esztergom megye egyik településén a 12 éves nevelt fiát 2010. és 2015. között, hetente több alkalommal, szóbeli fenyegetés, illetve erőszak alkalmazásával arra kényszerítette, hogy tűrje el, hogy a vádlott szexuális cselekményeket végezzen vele. A vádlott 2014. és 2015. években nevelt fián kívül, két lányát is zaklatta szexuálisan, akik akkor a 12. életévüket még nem töltötték be.

A nyomozó hatóság a nyomozás során tartott házkutatás alkalmával a vádlottól egy engedély nélkül tartott revolvert, valamint 83 db töltényt foglalt le. Ezen túlmenően a vádlott 2015. év októberében eltulajdonította és saját céljaira fordította egyik lányának a középiskolai taníttatására félre tett 402.096,- Ft összegű pénzét.

A vádlottal szemben három rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, lőfegyverrel visszaélés bűntette, valamint sikkasztás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

A Tatabányai Törvényszék a vádiratban foglalt tényállással és jogi minősítéssel egyezően mondta ki bűnösnek a férfit és vele szemben 15 év fegyházbüntetést szabott ki, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolc év alatti gyermekekkel foglalkozna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában