8 hónapot ülhet

2020.11.12. 21:47

Rövid pórázon tartotta, súlyosan elhanyagolta kutyáját a lábatlani férfi – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az állatkínzót

Az eb nyakán körbetekert lánc 1 cm mélyen bevágott, nyílt sebet okozott az állatnak.

kisalfold.hu

Az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság jogerősen 8 hó, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki és 200.000,- Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte azt a férfit, aki olyan súlyos fokban elhanyagolta a kutyáját, hogy annak életét a menhelyen biztosított ellátás mentette meg, anélkül elpusztult volna.

A szerencsétlen életű kutya. Fotó: Ügyészség

A vádirat szerint a férfi a hat éves staffordshire-pitbull keverék kutyáját egy lábatlani ingatlan verandáján tartotta három méter hosszú láncra kikötve 2020. február 11-éig. Az eb nyakán körbetekert lánc 1 cm mélyen bevágott, nyílt sebet okozott. A férfi a kutyát alkalmanként látogatta, állatorvoshoz nem vitte el, sebének ellátásáról nem gondoskodott, a láncon nem lazított, ezáltal az állatnak hosszantartó fájdalmat, különös szenvedést okozott.

A vádlott a kutya egészségügyi és fizikai állapotát elhanyagolta, rendszertelenül etette és itatta, a kötelező oltásokat és a chippet részére nem biztosította, a szabad mozgásáról, valamint hideg időben szélvédett és melegebb zugról nem gondoskodott.

Az állatot az önkormányzat az észlelést követően azonnal elszállíttatta egy menhelyre, ahol a szükséges orvosi kezeléseket és a megfelelő ellátást megkapta, az ellátás hiányában az állat a nélkülözésben és nyaki sebe miatt elpusztult volna.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 8 hó, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 200.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte az elkövetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában