vádirat

2020.11.30. 07:57

Gyógyszerek Bezenye határában – Osztrák szemét Hegyeshalomnál – fotó

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség két vádiratával a Bezenye határában kirakott gyógyszerek és az Ausztriából Magyarországra szállított és Hegyeshalom közelében hátrahagyott háztartási hulladék miatt kívánja felelősségre vonni az elkövetőket.

kisalfold.hu

Az ügyészség fotója

A vádirati tényállások egyike szerint egy 34 éves férfi otthonából háztartási hulladékot, injekciós tűket, izomnövelő gyógyszereket, hormon tartalmú készítményeket rakott ki a Bezenye határában álló erdő szélére, hogy „így szabaduljon meg tőlük”. Az ezek között lévő citotoxikus és citosztatikus gyógyszerek veszélyes hulladéknak minősülnek – olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfői közleményében.

A másik tényállás szerint a megvádolt két román állampolgár Ausztriában egy ház takarítását vállalták el, majd 70 € ellenében felajánlották a tulajdonosnak, hogy a hulladék elhelyezéséről gondoskodnak. A háztartási hulladékból, ruhákból, alumíniumból álló szemetet azonban Magyarországra hozták és egy Hegyeshalomhoz tartozó külterületi részen, egy erdősávban hátrahagyták.

Az ügyészség fotója

A bűncselekmények elkövetését valamennyi vádlott elismerte. Az ügyészség a vádlottakat hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja, a veszélyes hulladékot elhelyező férfit minősített cselekménnyel.

A nyomozásokat mindkét esetben a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság folytatta le, míg az ügyek érdemében várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában