Baleset

2020.10.09. 09:54

Isteni szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia Ménfőcsanakon – gyerekkerékpárt gyűrt maga alá a vonat – fotó

A gyerekek egymást mentve túlélték – írta Facebook-posztjában a Magyar Gyermekmentő Alapítvány.

kisalfold.hu

11.26 – Kerítés segíthet

– Most szerencséje volt a fiúknak, de lehet, hogy legközelebb lehet nem lesz. Az eset után megkeresett a klub utánpótlásedzője, hogy találjunk megoldást arra, a gyerekek ne a síneken mászkáljanak át. Egy darabon kerítést építenénk oda – közölte lapunkkal Szabó Jenő, Ménfőcsanak képviselője. Az aluljárót több mint 30 éve építette a MÁV, az önkormányzat saját pénzén tetővel, világítással, a kerékpárosoknak szélesebb rámpával látta el, hogy könnyebb legyen feltolni a bicikliket.

10.34 – Jövő héten közlekedésbiztonsági előadást tartanak a rendőrök a ménfőcsanaki iskolában

A Győri Rendőrkapitányság kiemelt baleset-megelőzési előadója, Makai Zsuzsanna rendőr őrnagy lapunknak elmondta, hogy a jövő héten a ménfőcsanaki iskolában tart előadást a gyerekeknek arról, hogy csak a kiépített átjárót szabad használni a vasúti síneken való átkelésnél, erről a KRESZ szigorúan rendelkezik.

Sajnos, gyakran megpróbálják lerövidíteni az utat felnőttek és gyerekek egyaránt, ezekből pedig már nem egy tragédia született. Szerencsére ezúttal senki nem sérült meg. – A vonatnak vészfékeznie kellett, akkor is sérülhettek volna meg az utasok, de nem lett baj – nyilatkozta Makai Zsuzsanna. A rendőrség érdeklődésünkre azt közölte, hogy anyagi káros balesetben nyomoznak.

10.09 – A Celldömölk-Győr közt közlekedő vonat maga alá gyűrte a gyerekek biciklijét – A gyerekek nem sérültek meg

A Mávinform tájékoztatása szerint október 8-a csütörtökön Ménfőcsanakon, a Kisdobos utcánál a vágányokon szabálytalanul ment át két gyerek, biciklijeiket tolva. Azonban épp akkor érkezett a Balatonszentgyörgyről Győrbe tartó InterRégió járat, amely elütött két kerékpárt. A biciklik a motorvonat alá szorultak. A gyerekek nem sérültek meg az eset során. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány Facebook-posztjából az is kiderült, hogy a két gyerek egymást mentette a végzetes balesettől.

A baleset egy aluljáró közelében olyan pályaszakaszon történt, ahol nincs szintbeli vasúti átjáró. A rendőrségi helyszínelés ideje alatt Győrszemere és Győrszabadhegy között szünetelt a vasúti forgalom. A helyszínelés befejezése után újraindulhatott a vonatforgalom, Győr-Celldömölk vonalon késő estére áll helyre a menetrend.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában