Tíz év jogerősen

2020.09.23. 11:59

Győri Ítélet – A férfi disznóvágáskor esett párjának, ötször szúrta meg a nő felsőtestét

A Győri Ítélőtábla jogerősen 10 évre ítélt egy férfit, aki párját súlyosan megkéselte, a nőn életmentő műtétet kellett végezni. A tárgyaláson helybenhagyták az elsőfokú ítéletet.

Simon Roberta

Az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék 10 év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki élettársát rendszeresen bántalmazta, majd részegen egy disznóvágás alkalmával, a bökőkést magához ragadva öt alkalommal felsőtesten szúrta, illetve további két szúrómozdulattal a nő fejét is megsebezte. A mellüreget és részben a hasüreget is megnyitó szúrt sérülések miatt a nő életveszélyes állapotba került. Sérülései az időben érkező szakszerű orvosi segítség hiányában a halálához vezettek volna, később életmentő műtéten esett át.

A tényállás alapján a bíróság emberölés bűntettének kísérletében és kapcsolati erőszak bűntettében találta bűnösnek a vádlottat, ezért 10 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, legkorábban annak háromnegyed részének kitöltését követően bocsátható feltételesen szabadlábra. Az elsőfokú döntést tegnap a Győri Ítélőtábla másodfokon helybenhagyta, így az ítélet jogerős.

Eltörlik a feltételes szabadságra bocsátást

A hozzátartozók sérelmére elkövetett súlyos, személy elleni, erőszakos bűncselekmények áldozatainak fokozottabb védelme érdekében szigorítják az elkövetők feltételes szabadságra bocsátásának lehetőségét. Ha az elkövető határozott ideig tartó szabadságvesztését tölti, nem lehet feltételesen szabadságra bocsátani. A rendelet hatálybalépését követően elkövetett bűncselekményekre vonatkozik a szigorítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában