Betöréses lopások

2020.06.16. 08:50

Autószalonokba, családi házakba tört be két férfi Győrben, egyikük visszaesőként 18 évet is kaphat

A lopásokkal több mint 16 millió forintra tettek szert és 1 millió forintnál is több rongálási kárt okoztak.

kisalfold.hu

Fotó: Ügyészség

A Győri Járási Ügyészség tizennégy bűncselekménnyel, lopásokkal és egyedi azonosító jellel visszaélésekkel vádol két férfit, akik autószalonok, cégek, magánszemélyek sérelmére követtek el betöréses lopásokat Győrben. A vádlottak az ellopott autók rendszámait lecserélték és azokat használták, majd hátrahagyták. A lopásokkal összesen 16.371.428 forint értékre tettek szert és 1.244.470 forint rongálási kárt okoztak.

A bűnügyi nyilvántartási adatok szerint mindkét vádlott volt már büntetve lopás miatt.

Fotó: Ügyészség

A terheltek 2018 augusztusa és 2019 áprilisa között két autószalonba, egy telephelyre és két családi házba is betörtek. Az autószalonokból készpénzzel, bankkártyákkal és okiratokkal teli széfeket, indítókulcsokat és az egyikből egy autót hoztak el. A céges telephelyről két autót, egy lemezszekrényből készpénzt és elektronikai eszközöket tulajdonítottak el, majd az egyik járművet – a rendszám eltávolítását követően – megrongálva az utcán hagyták. A családi házakból az elkövetők különféle értékeket, köztük aranyórát hoztak el.

A két férfit közúti ellenőrzés során az egyik autószalonból ellopott, átrendszámozott, megrongált autóval tartóztatták fel, melyben megtalálható volt a másik autószalonból eltulajdonított, megrongált széf, amit felnyitni nem sikerült. A széfben több mint 4.500.000 forint és több mint 5.000 euró, bankkártyák, iratok, és különféle értékek voltak összesen 6.258.966 forint értékben.

Fotó: Ügyészség

A letartóztatás hatálya alatt álló vádlottak terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele – a halmazati szabályokra tekintettel – kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés. Mivel az egyik terhelt különös visszaesőnek minősül, vele szemben tizennyolc év szabadságvesztés is kiszabható – tájékoztatott dr. Takács Péter főügyész keddi közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában