Bűnüldözés két keréken

2019.09.17. 15:06

BMW motorokat kaptak a megyei rendőrök – fotók

A két BMW gyárilag rendőrségi használatra készült. Egy motor több mint hatmillió forintba kerül.

kisalfold.hu

2019.09.17. Új jármûveket kaptak a gyõri motoros rendõrök Forrai Zsolt rendõrezredes

Fotó: Meszaroa Matyas

Két BMW motorkerékpárral gazdagodott a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrkapitányság. Az Országos Rendőrfőkapitányság szeptember elején 25 szolgálati motorkerékpárt adott át a rendőr-főkapitányságoknak, ebből kettőt kapott Győr-Moson-Sopron. Mint a keddi bemutatón Forrai Zsolt rendőrezredes hangsúlyozta, motorokkal gyorsabban, hatékonyabban tudnak beavatkozni akár vészhelyzet, akár bármilyen közlekedési szituáció esetében. A két, külön a rendőrségi használatra felszerelt motor talán a legbiztonságosabb ma a piacon. Egy sor vezetéstámogató rendszerrel, stabil futóművel még sok éven át segítheti a rendőrök munkáját nem csak a megyében, de ha hívják őket, távolabb is.

A BMW R 1250 RT típusú járműveket egyelőre Martini Gábor rendőrzászlós és Csóka Ákos törzsőrmester használja majd. Mindketten legalább egy évtizede motoroznak, összeszokott párost alkotva. Lapunknak elmondták, hogy a motorok akár városban, akár hosszabb túrákra használhatóak. „Az, hogy egy nap hol teljesítünk szolgálatot, mindig reggelenként dől el. Egy motorosrendőr egy adott helyzetre gyorsabban reagálhat, mint az autós” – sorolta az előnyöket is Martini Gábor. A 1254 köbcentis, 136 lőerős járműveket megkülönböztető jelzésekkel látták el, emellett többek között elektromosan állítható szélvédővel, ülés- és markolatfűtéssel szerelték fel. Egy hasonló motor civileknek 20 ezer euróba (átszámítva hatmillió-négyszázezer forintba) kerül, végsebességük 240 kilométer per óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában