Időjárás

2023.12.02. 06:45

Változékony, esős szombatra készülhetünk Győr-Moson-Sopronban

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 18 fok között valószínű.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

Borult, párás, foltokban ködös idő lesz. Északnyugat felől újabb eső, majd havas eső, hózápor valószínű. Egyre inkább megerősödik az Északnyugati szél - írta előrejelzésében a koponyeg.hu.

Forrás: koponyeg.hu


Alapvetően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de szombat kora délelőttig a déli és keleti országrészben elvékonyodik, szakadozik a felhőzet. Szombaton napközben újra több helyen várható eső, zápor, ami északnyugat felől egyre nagyobb területen havas esőbe, havazásba vált át, miközben csökken az intenzitása. Átmeneti időre néhol ónos eső is lehet. Helyenként zivatar is kialakulhat. A légmozgás pénteken többnyire mérsékelt marad, éjszakától a Nyugat-Dunántúlon az északi szél élénkül meg. Szombaton egyre többfelé fordul északnyugatira, nyugatira a szél, és többfelé kísérik erős, főként az Észak-Dunántúlon viharos széllökések, amely a Bakony környékén hófúvásokat okozhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 18 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában