Időjárás

2023.12.09. 03:33

1 centis friss havat kaphat Győr-Moson-Sopron - Sopronnál erős lesz a déli szél

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -2 és +3 fok között várható.

Kisalföld.hu

Jöhet még hó

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig

Szombaton a Dunántúlon van esély hosszabb-rövidebb napos időszakokra. Néhol hószállingózás, szitálás előfordulhat, szombaton a Dunántúlon lehet helyenként gyenge havazás is. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt lesz, szombaton csak Sopron környékén élénkülhet meg a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, de a havas, gyengén felhős részeken több fokkal hidegebb lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -2 és +3 fok között várható.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére szombat éjfélig

A zúzmarás köd szombat napközben fokozatosan ritkul. Legtovább az északkeleti harmadban maradhatnak rosszak a látási viszonyok. Szombaton a nap első felében a Dunántúl nyugati felén gyenge havazásból 1 cm körüli friss hóréteg képződhet.

Tardoson és Hárskúton 30 centiméter volt a hó vastagsága pénteken

 Komárom-Esztergom vármegyei Tardoson és a Veszprém vármegyei Hárskúton 30 centiméter volt a hó vastagsága péntek reggel - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A bejegyzésben közölték a friss hóvastagság-adatokat, e szerint Tardoson és Hárskúton 30-30 centiméter volt a hó vastagsága, a Veszprém vármegyei Zircen 26, Kékestetőn 25 centiméter, a Nógrád vármegyei Romhányban 23, Királyréten pedig 20 centiméter havat mértek.

Pénteken döntően az ország középső harmadában, míg szombaton nagy területen borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. A Dunántúlon - és pénteken Borsod térségében is - van esély hosszabb-rövidebb napos időszakokra. Néhol hószállingózás, szitálás előfordulhat, szombaton a Dunántúlon lehet helyenként gyenge havazás is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában