Időjárás

2023.08.05. 06:47

Tartós eső várható, felhőszakadásra, szélrohamra, jégesőre is számítani kell

Kisalföld.hu

Forrás: Pixabay

Erősen felhős idő valószínű, keleten több napsütéssel. Eleinte csak nyugaton, később egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Felhőszakadás is lehet. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen megerősödik. 22-25 fok köré csökken a hőmérséklet, de a Tiszántúlon melegebb lehet - írja a koponyeg.hu.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint, szombaton a Nyugat-Dunántúlon tartós eső várható, amely napközben lassan kelet felé terjeszkedik, helyeződik. Előterében délelőtt átmenetileg csökken a csapadékhajlam, ám délutántól ismét alkalmasak lesznek a feltételek záporok, zivatarok kialakulására. A zivatarokat nagyobb területen felhőszakadás, néhol károkozó szélroham, jégeső is kísérheti. Az északias szél időnként megélénkül, helyenként meg is erősödik.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 19 és 35 fok között valószínű, kelet, délkelet felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában