Lekerültek a pulóverek

2023.02.18. 18:05

Győr-Moson-Sopronban dőlt meg az országos melegrekord - Sopronban, Kapuváron és Sopronhorpácson is 20 fokig szaladt a hőmérő higanyszála

kisalfold.hu

Az időkép tette közzé azt a hőtérképet, ami szerint szombat délután a mérések azt mutatták, hogy Sopronban és Kapuváron a 20 fokot is elérte a hőmérséklet a felszín felett 2 méteres magasságban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat óránkénti bontásban látható hőmérséklet-térképéről pedig az derül ki, hogy fél három magasságában Sopronhorpács térségében is 20 fokot mértek.

Forrás: met.hu

Megdőlt a melegrekord

 

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Förhécz Adrienn, az MTVA Győrben született meteorológusa a Kisalföld kérésére tájékoztatott: ezen a hétvégén szeles, szokatlanul enyhe az időjárás. Előzetes adatok alapján megdőlt mai napra (febr. 18.) vonatkozó melegrekord. Két Győr-Moson-Sopron vármegyei településen, Sopronban (Kuruc-domb) és Fertőrákoson is 19,8 °C-ig emelkedett a hőmérséklet. A folytatásban is változékony, szeles, a sokévi átlagnál melegebb időre van kilátás, általában 10 °C feletti maximumokkal. A legfrissebb számítások szerint lehűlés a jövő hét második felében körvonalazódik.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában