Helyi időjárás

2019.05.27. 19:54

Jég is lehet Győr-Moson-Sopron megyében: zivatarokra, viharos szélre kell készülnünk

Egyre többfelé pattannak ki újabb zivatarok, melyekhez már viharos szél is társulhat.

kisalfold.hu

Várjuk olvasóink fotóit, videóit: [email protected]


6.50 - Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére kedd éjfélig


Kedd hajnalban, reggel néhol lehet - többnyire beágyazott - zivatar, majd a késő délelőtti óráktól egyre többfelé pattannak ki újabb zivatarok, melyekhez már viharos szél (60-80, elsősorban keleten 70-90 km/h), főként a keleti megyékben felhőszakadás (20-30 mm) és jégeső (néhol akár > 2 cm) társulhat.


Az esti órákra lassanként lecseng a zivatartevékenység.


Kedd 6.45 - Győr-Moson-Sopron megye - Heves zivatar


Kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében) - olvasható a met.hu-n kedden reggel.

 

Korábban


Hétfő késő délutántól dél felől erőteljesebben labilizálódik a légkör, így előbb inkább a délkeleti területeken, majd keddre virradóan már a középső országrészben is kialakulhatnak intenzívebb zivatarok felhőszakadás szerű csapadékintenzitással és viharos széllel.


Kedd reggeltől összességében már sokfelé számíthatunk a záporok mellett zivatarokra is, amelyeket viharos szél (60-80, elsősorban keleten >80-90 km/h), főként a keleti megyékben felhőszakadás (rövid idő alatt lokálisan 20-30 mm csapadék) és jégeső (keleten akár >2 cm átmérő) kísérhet. Kedd késő délutántól lassanként alábbhagy majd a csapadéktevékenység - olvasható a met.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában