Helyi időjárás

2019.01.12. 09:39

Tél - Hófúvásra figyelmeztetnek, havas eső, ónos eső is lehet a Dunántúlon

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a síkosságmentesítés miatt sónedves, vagy nedves, néhol száraz.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére  szombat éjfélig

Kiterjedt havazás egyre inkább már csak az ország keleti, délkeleti harmadán valószínű (kb. lepel - 2, 3 cm), másutt elszórtan lehet vegyes csapadék. Halmazállapot váltás előbb a Dunántúlon, majd napközben az ország legnagyobb részén (kiv. Északi-középhegység és Tiszántúl) valószínű, ekkor az eső, havas eső mellett átmeneti gyenge ónos eső sem zárható ki.


A helyenként megerősödő nyugati, északnyugati szél (a hó állagától függően) gyenge hófúvást okozhat.

Forrás: met.hu

Országos előrejelzés: szombat estig


Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, csupán átmeneti szakadozások lehetnek. Egyre inkább csak a keleti vidékeken várható szórványosan havazás, másutt havas eső, eső lesz a jellemző. A nyugati szél nagy területen lesz élénk, elsősorban az Észak-Dunántúlon időnként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és +6 fok között várható, az alacsonyabb értékekre északkeleten számíthatunk. Késő estére -4, +2 fok közé csökken a hőmérséklet - olvasható a met.hu-n.


Útállapot 8:15-kor - Útinform:


A déli, délkeleti határ mentén, valamint Kaposvár térségében és Komárom-Esztergom megyében szállingózik a hó, elszórtan havazik, az M3-as autópálya hajdúnánási szakaszán ónos esőre is számítani lehet.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a síkosságmentesítés miatt sónedves, vagy nedves, néhol száraz, de Tatabánya térségében, Somogy, Baranya, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében télies útviszonyokra is számítani lehet az alsóbbrendű utakon.

A látási viszonyok mindenütt jók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában