Helyi időjárás

2018.12.12. 14:36

Komoly havazásra van esély a hétvégén - délen akár 10-15 centis hó is eshet

A bizonytalanság ugyan még nagy, de egyre valószínűbb, hogy péntek délutántól vasárnap reggelig többfelé havazhat.

A hétvégén DNy felől mediterrán ciklon éri el hazánkat, miközben ÉK felől hideg levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe - írja a köpönyeg.hu cikke. A bizonytalanság ugyan még nagy, de egyre valószínűbb, hogy péntek délutántól vasárnap reggelig többfelé havazhat. A jelen számítások szerint délen akár 10-15 cm-es hótakaró is képződhet a meteorológiai portál szerint - ettől függetlenül persze ne lepődjünk meg, ha havas eső lesz belőle, messze még a hétvége. Arról, mennyire lehet előre jelezni az olyan időjárási eseményeket, mint egy kiadós havazás, bővebben a met.hu írásában olvashatnak.

Pénteken DNy felől egy mediterrán ciklon felhőzete borítja be az országot. Délutántól DNy felől egyre többfelé kezdődhet havazás. Az ÉK-i szél egyre inkább megélénkül. Reggel -7 és -1, délután -1 és +4 fok várható.

Kép forrása: Köpönyeg

Kép forrása: Köpönyeg

Szombaton túlnyomóan borult időre van kilátás sokfelé havazással. ÉNy-on lehet a legkevesebb, délen a legnagyobb (akár 10-15 cm) mennyiség. DK-en havas eső, ónos eső is lehet. A megerősödő É-i, ÉK-i szél a fagyos tájakon hófúvásokat okozhat. Téli útviszonyokra készülhetünk, többfelé havasak, síkosak lehetnek az utak. A hófúvással érintett részeken nehéz lehet az előrejutás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában