Elismerés

2024.04.25. 07:30

Nyergesújfalui cég kapta az Év duális képzőhelye díjat

A nyergesújfalui Megawatt Kft. nyerte el 2024-ben az „Év duális képzőhelye” szakképzési díjat a magyarországi középvállalkozások közül. Az elismerést a Szakma Sztár Fesztiválon vette át Khéner Gyula, a családi vállalkozás vezetője - adta hírül a vármegyei kereskedelmi és iparkamara.

Kisalföld.hu

Khéner Gyula ügyvezető, Fülöp Eszter a duális képzés felelőse és Dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke

Fotó: KEMKIK

A Megawatt Kft. több, mint 100 főállású munkavállalóval a térség kiemelkedő villanyszerelő foglalkoztatója. A társaság folyamatosan 10-12 tanulónak biztosítja a gyakorlati képzést a legmodernebb feltételekkel.

Minden tanulónak saját, névre szóló minőségi szerszámkészletet adnak, telephelyükön egy szerelőfalat alakítottak ki a különböző bekötések és kapcsolások gyakorlására és tervezésére. Diákjaikat a villanyszerelés alapjain túl is bevezetik a szakma gyakorlatába, hetente egyszer egy külsős oktatótól kapnak elektromosságtani ismereteket.

Bevezették a képzőhelyen megtartott szülői értekezleteket, amelyeken mind a tanulók, mind a szülők részt vesznek. Az arra érdemes diákoknak biztosítják az önjáró gépkezelői jogosítványt, valamint a tűzvédelmi szakvizsga továbbképzéseket. Sikeres szakmai vizsga után tanulóinak állandó munkaszerződést ajánlanak fel.

A vállalkozás Komárom-Esztergom vármegye mindkét szakképzési centrumával kitűnő kapcsolatot ápol, az iskolák véleményét kikérve folyamatosan eszközbeszerzésekkel, pótlásokkal igyekeznek emelni az oktatás színvonalát.

A díjra a vármegyei kereskedelmi és iparkamara terjesztette fel a Megawatt Kft-t, Dr. Szerencsés László, a szervezet elnöke elmondta, a nyergesújfalui társaság jelentős mérete ellenére családias légkörű. Munkavállalóikat anyagilag és emberileg is megbecsülik, a náluk tanulókat pedig elhivatott, szakmaszerető fiatallá nevelik, ezért méltók az „Év duális képzőhelye 2024” címre.

A vállalkozás cégvezetője 2019-ben vehette át az „Aranykoszorús mester” címet, mivel hosszú időn keresztül, egyenletesen magas színvonalon, erkölcsi és szakmai példamutatás terén is kimagasló teljesítményt nyújtott.

Kép és szöveg: KEMKIK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában