Ifj. Flandorffer Ignác-díj

2024.03.18. 10:05

Édesapja örökébe lépett az elismeréssel a vállalkozó - Több mint negyven éve, 3700 négyzetméteren készülnek az üvegtermékek Sopronban

A Csonka és Fiai Kft. több mint negyven évvel ezelőtt egy családi ház garázsában kezdte meg az üvegtermékek gyártását, ma 3700 négyzetméteren működnek. Sopron önkormányzatától korábban a cégalapító, most pedig a fia kapta meg a sikeres vállalkozókat elismerő Ifj. Flandorffer Ignác-díjat.

Bódvai Ildikó

– Számomra azért van különös jelentősége ennek a díjnak, mert évekkel ezelőtt apu is megkapta. Ehhez a mostani elismeréshez, ahogy egykor az ő esetében is, a család és a cég minden dolgozója hozzájárult. Egyedül nem sikerült volna ilyen eredményeket elérni – mondta Csonka László annak apropóján, hogy Sopron képviselő-testülete 2023-ban neki ítélte az Ifj. Flandorffer Ignác-díjat. 

Csonka László azt mondja, lépésről lépésre növekedett üvegipari vállalkozásuk, amely ma a világ több mint ötven országába exportál. Fotó: Szalay Károly

– Bár nem az elismerésekért dolgozik az ember, nagy megtiszteltetés megkapni egy ilyen kitüntetést. Felemelő érzés volt ott lenni a díjátadón a többi kitüntetettel, és megerősítést kapni, hogy mások is értékesnek ítélik a munkámat. Igyekszem jól vezetni a céget, hogy munkát, megélhetést biztosítsak a kollégáimnak, tulajdonosként pedig az az érdekem, hogy a vállalkozás értéke folyamatosan növekedjen. A kívülről jött megerősítések ennek folytatásához adnak lelkierőt – tette hozzá a soproni családi vállalkozás egyik vezetője. 

Csonka László édesapja, Csonka Tivadar 1982-ben alapította üvegipari vállalkozását, ami mára egy több mint ötven országba exportáló, igazán sikeres és innovatív családi vállalkozás lett. Fiainak, unokájának is átadta az üveg szeretetét. A közel ötven munkavállalót foglalkoztató cég újkori sikereit nagyban segítette Csonka László átfogó menedzsmentszemlélete. Munkájának köszönhetően Sopron neve világmárkák térképére került fel. Közvetlen és nyitott üzletember, aki hisz a családi vállalkozások erejében. Csonka László elnökségi tagja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar–Német Tagozatának és elnökségi tagja a soproni kamarának is. Üzleti mottója: csak azok az együttműködések számíthatnak hosszú távon sikerre, amelyek mindkét fél számára kölcsönös előnyökön alapulnak. 

Csonka László az Ifj. Flandorffer Ignác-díjjal járó összeget a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány javára ajánlotta fel. Cégük régóta támogatja az alapítványt. Úgy gondolta, a felajánlással ez alkalommal is örömet tud szerezni a gyermek­osztály kis betegeinek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában