Autó

2023.09.06. 17:10

Bemutatták az új Audi etront, amiben az új győri e-motor dobog - fotók

Az Audi márkacsoport leleplezte legújabb termékét szerdán: a müncheni IAA Mobility nemzetközi autószalon első napján bemutatták az Audi Q6 e-tron prototípusát. A szeptember 5 és 8 között zajló, az autóipar legmodernebb innovációit bemutató szalonon több tízezer látogatónak enged bepillantást többek között az Audi márkacsoport a mobilitás jövőjébe.

Kisalföld.hu

Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Szijjártó Péter is ellátogatott az Audi München belvárosában felépített standjára, ahol találkozott Gerd Walkerrel, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagjával és Alfons Dintnerrel, az Audi Hungaria igazgatóságának elnökével.

Az Audi Hungaria számára kiemelt jelentőségű a legújabb Audi modell: a jövőben a győri vállalatnál gyártott Premium Platform Electric (PPE) elektromos motorok elsőként az Audi Q6 e-tronban debütálnak.

Az új motorok gyártásához egy 15 000 m2-es területet alakítottak ki, ahol a győri vállalat közel 700 munkatársa dolgozik majd a jövő elektromos meghajtásain. A PPE-motorok gyártása a státor- és váltókomponens-, valamint a meghajtások összeszereléséből áll majd.

A rendezvényen két további győri kötődésű autót is kiállított a négykarikás vállalat: az Audi Q8 e-tron és az Audi e-tron GT modelleket. Az Audi Q8 e-tron elektromos hajtását, valamint az Audi e-tron GT külső karosszériaelemeit is az Audi Hungaria munkatársai készítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában