Tábor

2023.07.07. 07:15

Mesterségem címere - új programsorozat indult Kapuváron - fotók

Mesterségem címere elnevezéssel a Rábaközi Művelődési Központ, Városi Könyvtár és Muzeális Kiállítóhely valamint a GYMSM KIK szervezésében nyolc héten át szakmákat bemutató programsorozat indult el.

Vámos Annamária

A program célja a szakmák bemutatása és a pályaorientáció elősegítése.

A kamara Fertő-Rábaközi Térsége a kapuvári Erzsébet-táborhoz csatlakozva hetente ötven, összesen pedig négyszáz gyerek számára biztosít lehetőséget különböző foglalkozások megismerésére.

Első házigazda: Ambrózia Pékség és Cukrászat - Ambrózia Kenyér Kft. A cég képviseletében Illés Tamás és Kozák Balázs cégvezető programokkal és péksüteményekkel fogadták a táborozókat.

A szakmai délelőtt rajzversennyel vette kezdetét, a pékség termék kínálatának és szolgáltatásainak a bemutatása volt a feladat. Az elkészült alkotásokat a pékség munkatársai és Mikó Katalin mestercukrász, mint zsűrielnök értékelte. Ezt követően üzemlátogatáson vettek részt a gyerekek, akik a pékáruk készítésének teljes folyamatát, valamint a csomagolás és raktározás rendszerét is megismerhették. Betekinthettek a pékek és cukrászok, a bolti eladók és a gépkocsivezetők munkájába. A program kvíz feladatsorral zárult, amelyből kiderült, mely tapasztalatokkal lettek gazdagabbak a nebulók.

A rajzverseny nyertesei - Az alsó tagozatos kategóriában Orbán Madelief Ilona, a felső tagozatosok közül Egresits Janka lett a rajzverseny nyertese. A legkreatívabb rajzot Erdős Virág alkotta.

Jövő héten újra jelentkezünk és elmondjuk, milyen szakmákba kukkanthatnak bele a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában