Életteljesítmény

2023.02.17. 14:51

Kiemelkedően tejelnek a nagyszentjánosi tehenek

Három tehén kapta meg a kiemelkedő életteljesítményükért járó oklevelet szerdán, Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. nagyszentjánosi telepén. Kocsány, Rózsa és Neon együtt több mint 5000 magyar ember éves fogyasztásának megfelelő tejmennyiséget adtak eddig.

kisalfold.hu

A képen Kocsány látható és balról jobbra a telep munkatársai: Bakó Emőke telepvezető, Veszprémi Lolita ellető, Buthi Viktória telepi adminisztrátor, ifj. Bottka Tamás műszakvezető, Bottka Tamás műszakvezető, Garas Bence műszakvezető

Forrás: Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt.

100 000 kilogramm tejhozamért díjazta a teheneket és gondozóikat a Holstein-fríz Tenyésztők Egyesülete, mely gyűjti folyamatosan az ország összes Holstein-fríz szarvasmarha termelési adatait.

Kocsány, idén lesz 12 éves, és idén már a 10. laktációs időszakát tölti, Rózsa már 10 évesen elérte ugyanezt a teljesítményt és jelenleg a 7. laktációjában van, Neon pedig az év végén tölti be a 10-et, és szintén a 7. laktációjánál tart. 

- Laktációs időszaknak nevezzük azt, a két borjú születése közötti időszakot, amely során a tehenek tejet adnak. A 3 idős hölgy teljesítményéhez nagyban hozzájárulnak a telep kedvező körülményei és a gondozóik odafigyelése, szeretete – tájékoztatott a Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. kommunikációs munkatársa, Almási Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában