Megállapodás

2023.02.07. 12:51

Félmilliós támogatást kaphatnak a kezdő győri vállalkozók

Együttműködési megállapodást írt alá kedden a Győri Szakképzési Centrum és a Győri Ipartestület. Ennek három fő célja a szakemberképzés támogatása, a fiatalok vállalkozóvá válásának segítése, a helyi vállalkozások lehetőségeinek növelése.

Gyurina Zsolt

Fotó: Huszar Gabor

Az együttműködésben szerepel, hogy a Győri Szakképzési Centrumhoz tartozó szakképző intézményekben elméleti órákon, nyílt napokon tájékoztatást tartanak a szakmaválasztásról és vállalkozások alapításáról. A Centrum által szervezett rendezvényeken, konferenciákon segítik a Győri Ipartestülethez tartozó mikro- és kisvállalkozások duális képzésbe való bekapcsolódását.

Az eseményen elhangzott, hogy a Győri Ipartestület kezdeményezi a győri önkormányzatnál: biztosítson 500 ezer forint egyszeri, vissza nem térítendő támogatást azon győri fiatalok részére, akik Győrött alapítanak vállalkozást. Ezen kezdeményezést a Győri Szakképzési Centrum is támogatja. Erre az önkormányzat hajlandóságot mutat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában