Nehéz helyzetben a vállalkozások

2023.02.17. 09:49

A győri építményadó emelés miatt tiltakozik a kamara

Sem az emelés tényét, sem az emelés mértékét nem tudják elfogadni.

kisalfold.hu

Az építményadó jelentős megemeléséről szóló, győri önkormányzati rendelet január 1-el hatályba lépett. A tervezetet még 2020-ban véleményezte a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, már akkor úgy fogalmaztak, hogy " jelen gazdasági helyzetben a tervezett emelés tényét, és az emelés mértékét is elutasítjuk!"

A januártól hatályos rendeletre reagálva február 15-én a kamara weboldalán tette közzé tiltakozását. Mint írják: "a kamara fenntartja a korábbi álláspontját, miszerint sem az emelés tényét, sem az emelés mértékét nem tudjuk elfogadni!"

A vállalkozások az energetikai és munkaerőpiaci kihívások mellett az építményadó ilyen szintű emelését nem tudják kigazdálkodni! Helyi és országos szinten is dolgozunk a vállalkozások számára elfogadható megoldáson.

- közölték.

Pintér-Péntek Imre kamaraelnök levélben kérte Dézsi Csaba András polgármestert az építményadó elfogadható mértékű emelésére.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában