Személyes gyárlátogatások és virtuális túrák

2021.11.04. 10:11

5. Modern Gyárak Éjszakája – Győr-Moson-Sopron megyében is várják az érdeklődőket

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jövő pénteken, november 12-én rendezi meg az 5. Modern Gyárak Éjszakáját.

kisalfold.hu

A gyárak és az üzemek idén hibrid formában fogadják az érdeklődőket: a kínálatot személyes gyárlátogatások és virtuális, online túrák is színesítik; félszáznál több vállalkozás már biztosan megnyitja kapuit az érdeklődők előtt, akik csütörtöktől regisztrálhatnak az eseményre a Modern Gyárak Éjszakája oldalán.

A Modern Gyárak Éjszakáján a világ élvonalába tartozó technológiák mutatkoznak be, a jövő munkahelyeivel saját környezetükben ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Az ITM által életre hívott Modern Gyárak Éjszakája, könnyen elérhető, közvetlen lehetőséget teremt a vállalkozók és a széles nagyközönség számára, hogy megtapasztalhassák, milyen példaértékű vállalatok működnek Magyarországon. Az összefogás erejével alkalmat biztosít az ágazatukban kiemelkedő vállalatok munkaadói, társadalomszervezői és közösségépítő szerepének bemutatására is. A programok keretében az érdeklődők képet kaphatnak a résztvevő gyárak egyedi megoldásairól, megtekinthetik a digitalizált és automatizált termelési folyamatokat, innovatív technológiákat.

A csatlakozó vállalatok idén számos új látnivalóval készülnek, többek között a repülőgépek karbantartásának kiterjesztett valóságot alkalmazó fejlesztésével, automatizált, távfelügyelettel üzemeltethető pálinkafőzők gyártásával, a világon ma ismert legkorszerűbb üvegfestési technikákkal, az űrben is alkalmazott rádiófrekvenciás technológiák tervezésével és előállításával. A programkínálat az esemény napjáig folyamatosan bővül.

A személyes gyárlátogatások mellett a rendezvény honlapján virtuális séták, gyárbemutató videók, riportfilmek és miniportrék, élő bejelentkezések is elérhetők lesznek 2021. november 12-én. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni csütörtöktől a www.moderngyarakejszakaja.hu oldalon lehet.

Győr-Moson-Sopron megyében, Halásziban a HAFNER Pneumatika Kft. két időpontban, 16 és 17 órakor fogadja az érdeklődőket.

A HAFNER Pneumatika-nál az átlagosnál hosszabb élettartamú szelepeket készítenek, ezen kívül munkahengerek fejlesztésével, gyártásával, valamint a pneumatikus rendszerekhez szükséges további elemek kereskedelmével foglalkoznak. A termékeik nagyon sok területen előfordulnak, például a benzinkutak abroncsokat levegővel feltöltő állomásain, ahova vezérlőszelepeket gyártanak. Az autóbuszok, valamint a metrókocsik ajtajainak a nyitását és zárását működtető rendszerekhez is készítenek alkatrészeket. Ügyfeleik a laptopjukról vagy akár a telefonjukról üzemeltethetnek sűrített levegős rendszereket, az ilyen típusú távoli vezérlésre egyre nagyobb igény jelentkezik

„Psssszt” – mondja a pneumatikus szelep, amikor a busz ajtaja összezáródik. Valami hasonlót súg akkor is, amikor a benzinkutakon található gumiabroncs fújóval igyekszünk formába hozni autónk kerekét. Ha szeretné tudni, miről „társalognak” még a szelepek, úgy, hogy közben testközelből az életútjukat is nyomon követheti, látogasson el a HAFNER Pneumatika Kft-hez, amely 30 éve a magyarországi pneumatika meghatározó alakja!

A látogatás programja:

- HAFNER Pneumatika bemutatása (Iparágak, termékcsoportok, egyedi fejlesztések)

- Technológia ismertetése

- Üzem körbejárása

A látogatás feltételei:

- Érvényes védettségi igazolás

- Maszk használat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában