Fiának adná majd át a stafétát a tulajdonos

2021.09.14. 16:50

Generációváltásra készül az idén 25 éves győri cég, a Matusz-Vad Zrt.

Vezérigazgató-helyettest neveztek ki, hogy a tulajdonosi szerepkör és az ügyvezetés kettéválhasson. Átállnak az igazgatótanácsi irányításra.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld archív

A COVID berobbanásakor forgalmunk nyolcvan százalékát buktuk, az idén minden idők legjobb nyarát zártuk – ismertette Simon Bertold, a Matusz-Vad Zrt. új vezérigazgató-helyettese.

A prémiumszegmensben piacvezető, és a legnagyobb élelmiszer-nagykereskedők élvonalába tartozó cég – a COVID-járvány dacára és a külföldi turisták elmaradása ellenére –, húsz százalékkal szárnyalta felül a 2019-es év nyári forgalmát az idén nyáron. Sikerének titka a kiváló válságkezelés, az innovatív termékek bevezetése.

A Matusz-Vad Zrt. életében a következő nagy kihívás a generációváltás. Matusz Balázs, a cég tulajdonosa, elnök-vezérigazgatója közölte, azért hozta létre a vezérigazgató-helyettesi pozíciót, hogy a tulajdonosi szerepkör és az ügyvezetés kettéválhasson. Ezáltal készítik elő a jelenleg a marketing osztályt irányító 27 éves fia, Matusz Patrik számára, a cég tulajdonosként való átvételének folyamatát. Ennek során a Matusz-Vad Zrt. átáll az igazgatótanácsi irányításra. A most kinevezett Simon Bertold vezérigazgató-helyettes eddig a kereskedelmi igazgatói pozíciót töltötte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában