Top 100

2021.06.14. 10:21

Leggazdagabb magyarok – mutatjuk a listán szereplő Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozókat

Öt Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozó is bekerült a száz leggazdagabb magyar közé.

kisalfold.hu

OTP bank fiók gazdaság valuta pénzügyek bankolás pénz ügyintézés szolgáltatás pénzintézet ügyfél 2019 12 19 Fotó: Kállai Márton

Forrás: Mediaworks-archívum

Az évente megjelenő kiadvány szerint a vagyon szerinti listára több győri is bekerült, többek között Paár Attila, aki építőipari cégcsoportja vezetőjeként az egyik legjobb helyezést érte el, ő a 21. leggazdagabb magyar. Becsült vagyona 63,5 milliárd forint.

Őt követi Krankovics István, aki gép- és buszgyártásban érdekelt, és közel 28 milliárdra becsült vagyonával az 54. helyen áll. Emellett a listán szerepel még Gasztonyi László és családja, akiknek cége energetikával és agráriummal foglalkozik. Tavaly 4,5 milliárdos árbevétel mellett 800 millió forintos adózás előtti eredményt produkáltak. Ezzel a 74. helyre kerültek az országos rangsorban.

Felkerültek az országos vagyonlistára a Horváth fivérek is, Ernő és Ferenc, akik az Alcufer vezetőiként a hulladékgazdálkodás területén tevékenykednek és becsült vagyonuk közel 17,3 milliárd forint. Ez az országos vagyonlista 82. helyére segítette őket. Matusz Balázs neve is ismerős lehet, a Matusz-Vad Zrt. tulajdonosa szintén felfért a százas listára, igaz, most annak az utolsó helyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában