járvány&vakcina

2020.12.26. 16:37

A répcelaki Linde szállította a szombaton érkezett első COVID vakcinákat – fotó

A LINDE GÁZ Magyarország Zrt. nemzeti létfontosságú vállalatként kiemelt szerephez jutott a koronavírus elleni küzdelem első hullámában.

kisalfold.hu

Szombaton a vakcina szállításban tudott segítséget nyújtani a gázipari cég a katasztrófavédelmi hatóságnak a Linde – olvasható a gyár közleményében.

Az ország egyik legnagyobb ipari- és egészségügyi gázgyártó vállalata december 25-én, pénteken kapott felkérését a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett koronavírus elleni oltóanyag első szállítmányának -70 Celsius fokon történő disztribúciójára. A különleges kezelést igénylő vakcina szállítása szárazjég, speciális szenzorokkal felszerelt tárolóedények és szellőztetett, kifejezetten gyógyszerszállításra alkalmas gépjárművek segítségével oldható meg. A Linde szárazjég gyártási kapacitásának, technológiai hátterének és szakértelmének köszönhetően a teljes ellátási láncot biztosítani tudja ehhez a

jelentőségteljes feladathoz.

A LINDE GÁZ Magyarország Zrt. a rendőrség és a katasztrófavédelmi hatóság támogatásával juttatta el a koronavírus vakcinát a Dél-pesti Centrumkórházból a négy kijelöltnoltóhelyre:

• az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe

• a Semmelweis Egyetem (SOTE) Pulmonológiai Klinikájára

• a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba

• a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba.

A LINDE GÁZ Magyarország Zrt. az elmúlt hetekben megfeszített munkával előkészített mindent ahhoz, hogy megfelelő körülmények között tudja eljuttatni az oltóközpontokba a védőoltást, és biztosítani tudja az ultra alacsony hőmérséklethez szükséges szárazjég folyamatos ellátását is.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Linde a vakcinák szállításával újabb szerepet vállal a COVID-19 járvány elleni harcban”

- mondta Hegedüs Ákos, a LINDE GÁZ Magyarország Zrt. vezérigazgatója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában