Helyi gazdaság

2017.11.17. 20:54

Figyelem! Komoly bírságra számíthat, aki télen sózza a háza előtti járdát

A családi ház tulajdonosoknak érdemes már most felkészülniük arra, hogy a havassá és jegessé vált járdák csúszásmentesítéséről nekik kell majd gondoskodniuk. De nem a hagyományos sóval.

munkatársunktól

Nem árt tudni, hogy akár ötvenezer forintra is bírságolható az, aki a háza előtti csúszásmentesítést sóval végzi el (a Fás növények védelméről szóló rendelet szerint csak ott tilos sózni, ahol fás növények vannak). A tiltás nem véletlenül született; a só ugyanis súlyosan károsítja környezetünket. Arról már nem is beszélve, hogy a só tönkreteszi a cipőt, károsítja az autók gumiját, alvázát, a kerékpárgumit, idővel "felzabálja" az aszfaltot, a betont, és nem tesz jót a kutyák-macskák mancsának sem.


A ház körüli csúszásmentesítésre a sózásnál sokkal jobb megoldást jelentenek az alternatív csúszásmentesítő anyagok és egyéb megoldások. A célnak megfelel a homok, a sóder, a természetesen lebomló faforgács vagy fahamu, a nádfonat és a több nemzeti parkban is sikeresen alkalmazott gránitkő-zúzalék. Ezekből pedig már most érdemes betárazni, mivel a Pénzcentrum iparági értesülései szerint az idei szezonban várhatóan némi drágulásra lehet majd számítani. Bővebb részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában