Helyi gazdaság

2017.03.09. 08:55

Kartelleztek az autóalkatrész-beszállítók, keményen büntetett az EB

Hat, autóba szerelhető klíma és motorhűtő berendezéseket gyártó beszállító céget büntetett az EB, összesen 155,5 millió euróra.

A brüsszeli testület tájékoztatása szerint a német Behr, a japán Calsonic, Denso, Panasonic és Sanden, valamint a francia Valeo vettek részt 2005 és 2009 között egy vagy több kartell-együttműködésben a feltárt négy jogsértő esetből - írja az adózóna.


Az Európai Bizottság összesen 155,5 millió euróra büntette az autóba szerelhető klíma és motorhűtő berendezéseket gyártó beszállító céget – közölte az uniós bizottság.


Az autóalkatrész beszállítók Európában és Japánban tartott üléseken, valamint levelekben, telefonon rendszeresen hangolták össze áraikat, és bizalmas adatokat cseréltek egymás között.


A bizottság tudatta, mind a hat cég elismerte részvételét az együttműködésekben és az ügyek rendezésében állapodtak meg.

Hozzátették, mivel a Denso három, a Panasonic egy kartell-együttműködésről tájékoztatta az Európai Bizottságot, ezen esetek miatt nem szabtak ki bírságot rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában